Schmidt blijft geweldige reeks in Champions League voortzetten en verslaat Brugge

Schmidt blijft geweldige reeks in Champions League voortzetten en verslaat Brugge

15-02-2023 22:50 Laatste update: 23:16
28

Club Brugge is er woensdagavond niet in geslaagd om de eerste horde naar de kwartfinale van de Champions League te nemen. In eigen huis werd er met 0-2 verloren van het Portugese Benfica. Joao Mario en David Neres waren de doelpuntenmakers van Portugese kant.

In de basisteams waren er een aantal spelers terug te vinden met een verleden in de Eredivisie. Bij Club Brugge stonden de Nederlanders Björn Meijer en Noa Lang aan de aftrap en bij Benfica begon Fredrik Aursnes (ex-Feyenoord) in de basiself. Neres begon vanaf de bank aan het belangrijke duel in de Champions League, al mocht hij in de tweede helft nog wel invallen.

Vanaf de aftrap wilde de ploeg van trainer Roger Schmidt laten zien dat ze de dominante ploeg waren in het Jan Breydelstadion. De Portugezen waren dan ook veel aan de bal en kregen ook de meeste mogelijkheden van beide kanten. Toch kwam ook Club Brugge er goed uit. Lang speelde een goede wedstrijd en leverde veel dreiging vanaf de zijkanten. Vlak voor rust maakte Denis Odoi dan ook de openingsgoal op aangeven van Lang, maar dat doelpunt werd afgekeurd.

Na rust kwam dan snel toch het eerste doelpunt. Brugge-verdediger Jack Hendry deelde oliedom een schop uit aan Goncalo Ramos, waardoor de bal op de stip ging. Mario pakte voor de vierde keer dit CL-seizoen het cadeautje uit en maakte de penalty. Naarmate het einde in zicht kwam ging Brugge meer en meer aan het werk, maar scoren lukte de ploeg van Scott Parker niet meer. In de slotfase werd het nog erger voor Brugge, aangezien Neres na een foutje van Meijer de tweede voor Benfica nog mocht binnenschuiven.