Van Hanegem ziet dat 'luizenstreek' Ajax parten speelt: 'Zit onderling niet goed'

Van Hanegem ziet dat 'luizenstreek' Ajax parten speelt: 'Zit onderling niet goed'

17-02-2023 17:06
166

Willem van Hanegem denkt dat er nog steeds sprake is van onderlinge spanningen in de selectie van Ajax. Dat verklaart volgens de oud-international ook het gebrek aan creativiteit in het elftal van John Heitinga.

De Amsterdammers stelden donderdag teleur in het Europa League-duel met Union Berlin (0-0). Van Hanegem weet wel waar het probleem ligt. "Op een gegeven moment kreeg je gezeik. Sommige spelers waren wel goed met de vorige trainer (Alfred Schreuder, red.), anderen juist niet", zegt hij in de nieuwste aflevering van de AD Willem & Wessel-podcast. "Ze hebben een luizenstreek geleverd. Spelers gaan dan over elkaar kletsen en dan krijg je een andere sfeer binnen het team."

Volgens de Kromme kan het dan gebeuren dat Ajax zelfs nul schoten tussen de palen had. "Hoeveel kwaliteit je ook binnen je selectie hebt, als het onderling niet goed zit, ga je niet goed spelen. Want als je elkaar in het veld niet meer helpt, blijft er weinig over", stelt Van Hanegem, die zich onder meer afvraagt waarom Dusan Tadic nog steeds wordt opgesteld. "Hij is heus nog wel een goede speler, maar een aantal vindt dat het over is."