Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Feyenoord en AZ in Europa

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Feyenoord en AZ in Europa

24-02-2023 10:36 Laatste update: 10:43
176

Feyenoord en AZ weten vrijdagmiddag wie ze treffen in de volgende ronde van respectievelijk de Europa League en Conference League.

Feyenoord is als groepswinnaar door en treft een tegenstander die de tussenronde overleefd heeft. Dat zou Sevilla kunnen worden, maar ook Union Berlin, de beulen van respectievelijk PSV en Ajax. Ook het Manchester United van Erik ten Hag kan uit de koker komen. De achtste finale-wedstrijden worden op negen en zestien maart gespeeld. Het is al bekend dat de Rotterdammers eerst thuis spelen. De loting begint vrijdag om 12.00 uur.

AZ
De kans dat AZ zwaar loot in de Conference League is aanwezig. AEK Larnaca en Sheriff Tiraspol zouden geloot kunnen worden, maar ook SS Lazio, Anderlecht en het Lech Poznan van John van den Brom zijn kanshebbers om naar Alkmaar te komen. Vanaf 13.00 uur krijgt de ploeg van Pascal Jansen duidelijkheid.

De mogelijke tegenstanders van Feyenoord: Sevilla, Juventus, Sporting Portugal, Bayer Leverkusen, Union Berlin, AS Roma, Manchester United, Shakhtar Donetsk

De mogelijke tegenstanders van AZ: FC Basel, Lech Poznan, SS Lazio, Fiorentina, AEK Larnaca, Sheriff Tiraspol, Anderlecht, KAA Gent