Van Hanegem uit kritiek op geprezen Feyenoorder: 'Vind ik helemaal niet geweldig'

Van Hanegem uit kritiek op geprezen Feyenoorder: 'Vind ik helemaal niet geweldig'

25 februari - 21:35
52

David Hancko krijgt dit seizoen niets dan lof bij Feyenoord, maar Willem van Hanegem vindt dat er sprake is van een terugval. De Kromme is de laatste weken niet onder de indruk van de 25-jarige Slowaak.

"Iedereen zegt over die Hancko dat hij zo geweldig speelt. Dat vind ik helemaal niet", begint Van Hanegem bij RTV Rijnmond. "Hij heeft heel goed gespeeld ja, maar de laatste wedstrijden vind ik hem heel onzeker. Vijf of zes wedstrijden geleden speelde hij alle ballen meteen naar voren. Nu gaat alles breed en terug, heel onzeker", legt het clubicoon van Feyenoord uit. 

Ook over de titelkansen van de Rotterdammers blijft Van Hanegem voorzichtig. "Ik ben er nog niet zo zeker van, nee", stelt hij. "Dat zou nou een leuk cadeau zijn voor mijn tachtigste verjaardag. Het gekke is, ze spelen aardig. Niet heel goed, maar aardig. Ajax speelt als een drol, maar ze staan maar drie punten voor op ze. Dat is toch eigenlijk als je er over nadenkt, gek. Iedereen zegt dat Feyenoord zo geweldig speelt, maar als dat zo was dan had je nu voor een groot gedeelte al de vlag kunnen hijsen."

Feyenoord-aanval
Van Hanegem denkt dat Feyenoord nog niet wekelijks overtuigend speelt door de vele wijzigingen in de voorhoede. Zelf zou hij voor Javairo Dilrosun, Santiago Gimenez en Oussama Idrissi kiezen. "Ik dacht dat Paixao het zou winnen maar het gekke is, nu doet Dilrosun het weer aardig. Al is hij wel veel egoïstischer. Maar ook soms heel onzeker. Dat komt doordat hij denkt dat hij zo goed moet spelen omdat hij anders de kans heeft dat hij niet mag starten."

"Jahanbakhsh heeft zoveel wedstrijden mogen starten, dat was verschrikkelijk. Maar soms is hij opeens weer heel aardig", vervolgt Van Hanegem. "En Idrissi vind ik, als hij normaal is, de beste speler voorin. Al is hij ook als de dood dat hij, als hij een paar wedstrijden niet functioneert, er dan weer niet in staat. Als de kans groot is dat je kampioen kan worden, dan wil iedereen spelen en erbij horen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s