Van Basten ziet Kluivert ploeteren: 'Niet waarom je naar buitenland gaat'

Van Basten ziet Kluivert ploeteren: 'Niet waarom je naar buitenland gaat'

26-02-2023 08:41
75

Marco van Basten is gecharmeerd van Justin Kluivert, maar stelt dat de Nederlander te snel naar het buitenland is gegaan. De vleugelaanvaller kent een moeilijk seizoen in Spanje, waar hij met Valencia verwikkeld is in een strijd tegen degradatie.

Kluivert liet Ajax in 2018 achter zich en tekende bij AS Roma. Sinds zijn vertrek uit Amsterdam staat hij per seizoen gemiddeld veertien keer in de basis en scoort hij gemiddeld 3.6 doelpunten. "Ik vind hem nog steeds een frisse en goede speler", aldus Van Basten bij Ziggo Sport. "Snel, behendig, Fysiek. Hij maakt wel een fitte indruk."

"Hij heeft wel wat omzwervingen gemaakt. Van Rome naar Leipzig en weer naar Valencia." De oud-spits van AC Milan is van mening dat een 23-jarige speler beter gedijt bij wat meer stabiliteit. "Het is natuurlijk niet waarom je naar het buitenland gaat. Hij ging toen in zijn eentje. Niet met een vrouw of vriendin. Ik denk dat het belangrijk is dat je gesetteld bent. Dat je dan wat rustiger, beter en comfortabeler leeft dan wanneer je alleen op een flatje zit en een keer met het tweede mee moet doen."

Valencia won zaterdagavond met 1-0 van nummer drie Real Sociedad. Het werd 1-0, dankzij een doelpunt van eigen doelpunt van Igor Zubeldia. Kluivert bleef negentig minuten op de bank.