Messi en Mbappé draaien aartsrivaal Marseille helemaal dol: PSG op titelkoers

26-02-2023 22:35 Laatste update: 22:37
8

Paris Saint-Germain heeft in Le Classique bijzonder goede zaken gedaan. Op bezoek bij aartsrivaal Olympique Marseille wonnen de Parijzenaren met 0-3, waardoor de landstitel dichtbij is.

Bij PSG ging het er de laatste weken chaotisch aan toe, zowel binnen als buiten de lijnen. Een overwinning in Le Classique was dan ook het enige wat telde voor de Parijzenaren. Achtervolger Marseille kon het gat bij een overwinning namelijk verkleinen tot twee punten. PSG was vanaf het begin dominant, maar na een klein kwartier ging Presnel Kimpembe naar de grond.

Sommigen vreesden dat er iets ernstigs aan de hand was met de verdediger, maar het lijkt erop dat Kimpembe gewoon een spierblessure heeft opgelopen. De verdediger ging uit het niets naar de grond, maar wees na het moment meteen naar zijn been. Hij werd ook bij bewustzijn van het veld gevoerd.

Na 25 minuten wist PSG uiteindelijk de openingstreffer te maken. De verdediging van de thuisploeg lag toen open, waar aangever Lionel Messi en afmaker Kylian Mbappé optimaal van profiteerden. Niet veel later viel ook de 0-2 en toen waren de rollen omgedraaid.

PSG kon daardoor met een royale voorsprong gaan rusten. Na 55 minuten besliste Mbappé, opnieuw op aangeven van Messi, de wedstrijd definitief met zijn tweede treffer. Marseille wist daarna niets meer terug te doen, waardoor het 0-3 bleef. PSG staat zo weer acht punten los in de Ligue 1. De landstitel is nu dus weer binnen handbereik.