Promes zal gezicht niet laten zien bij rechtszaak

Promes niet aanwezig bij rechtszaak: 'Kwamen er niet uit, ze willen hem aanhouden'

2 maart om 11:32

Quincy Promes gaat zijn strafzaak vrijdag niet bijwonen, zo bevestigt zijn advocaat Robert Malewicz. Het kamp-Promes heeft onderhandeld met het Openbaar Ministerie, maar dat is op niets uitgelopen. De aanvaller zou daardoor aangehouden worden als hij zich weer in Nederland bevindt.

Promes wordt verdacht van poging tot moord, nadat hij zijn neef bewust zou hebben aangevallen op een familiefeest. Promes wordt ook nog verdacht van andere strafbare feiten, maar vrijdag dient alleen de steekzaak. Daar zal de Oranje-international zelf niet bij aanwezig zijn. Dat vertelt zijn advocaat tegen de rechtbank van Amsterdam. Het Algemeen Dagblad heeft de teksten van Malewicz openbaar gemaakt.

"Hij heeft contractuele verplichtingen bij zijn club. En we zijn er in de onderhandelingen met het Openbaar Ministerie niet uitgekomen", zegt de advocaat. "Zij willen hem aanhouden als hij naar Nederland komt en hoewel wij denken dat we snel kunnen aantonen dat dat onterecht is, loopt hij dan de kans vast te zitten voor een langere tijd. Minstens voor een aantal weken. Dan komt hij zijn verplichtingen richting Spartak niet na en dat kan hem zijn contract kosten."

Eén dag na de zitting moet Promes weer in actie komen met Spartak Moskou, dat dan in eigen huis aantreedt tegen FK Oeral. In Rusland werd er onlangs nog gemeld dat de buitenspeler een Russisch paspoort wilde krijgen. Malewicz heeft dat al ontkracht.