Nieuwe gesprekken Promes komen naar buiten: 'Hij kreeg zijn verdiende loon'

Nieuwe gesprekken Promes komen naar buiten: 'Hij kreeg zijn verdiende loon'

03-03-2023 12:02
95

Quincy Promes heeft in afgeluisterde gesprekken gezegd dat hij zijn neef eigenlijk in zijn nek had willen steken. Dat kwam vrijdag naar buiten tijdens de eerste dag van de strafzaak tegen de aanvaller, meldt NU.nl.

Promes wordt ervan verdacht dat hij zijn neef in juli 2020 in zijn been heeft gestoken. Dat gebeurde tijdens een familiefeest. Promes verweet zijn neef sieraden van een tante te hebben gestolen. "Wie van haar pikt, maak ik af", zou de ex-Ajacied tegen zijn vader hebben gezegd. 

Wedden

Meer odds

De afgeluisterde gesprekken vonden enkele uren na het steekincident plaats. Promes werd al afgeluisterd vanwege een ander onderzoek naar zijn betrokkenheid bij drugshandel. De vijftigvoudig Oranje-international zou zich tegenover zijn vader ook hebben laten ontvallen dat zijn neef geluk heeft gehad. "Hij kreeg zijn verdiende loon."

De advocaat van Promes, Robert Malewicz, vindt dat de berichten niet gebruikt mogen worden en gaat dit toelichten in het verloop van deze vrijdag. De rechtbank hoopt snel genoeg antwoord te krijgen op een paar vragen. Het betreft of Promes schuldig is, en of het gaat om poging tot moord, poging tot doodslag, of zware mishandeling.