Schreuder had geen medelijden met FC Den Bosch: 'Zagen het ook als een kans'

Schreuder had geen medelijden met FC Den Bosch: 'Zagen het ook als een kans'

07-03-2023 10:35
31

Tim van Duijn

Indirect leidde Dick Schreuder het ontslag van collega-trainer Jack de Gier in, maar de historische 13-0 overwinning van PEC Zwolle op FC Den Bosch van afgelopen weekend 'zegt niet zoveel', aldus Schreuder, die er verder niet zo zwaar aan tilt en vooral blij is met de punten.

PEC had Den Bosch na veertien minuten al liggen en stond na 45 minuten met 7-0 voor. Het werd uiteindelijk een XL-horroravond waar Den Bosch liever niet meer aan herinnerd wordt. "Ik heb het zoveel mogelijk met rust gelaten. Het is allemaal leuk en aardig, maar het zijn wel maar drie punten, hè. Voor ons is het goed dat we deze wedstrijd gewonnen hebben, omdat we hiervoor twee keer heel goed gespeeld hebben, maar toch verloren. Nee, we zaten niet in een mindere periode. We hebben heel veel punten gehaald, alleen het resultaat zat de afgelopen wedstrijden tegen", zegt Schreuder tegen VoetbalPrimeur.

Het feit dat het duel tussen PEC en Den Bosch de grens over is gegaan, doet Schreuder verder weinig. "Liverpool wint met 7-0 van Manchester United, een topwedstrijd, Telstar gaat er met 7-0 af tegen Heracles Almelo. Dit gebeurt eens in de zoveel tijd, bij ons vliegt ook alles erin."

Het zegt volgens Schreuder ook niets over de kracht van de Keuken Kampioen Divisie, waar soms lacherig over gedaan wordt, ook niet nu de 13-0 ook in het buitenland is opgepakt. "Dit is juist een van de sterkste competities in jaren. Kijk maar naar de stand, dan zie je dat ook. We zagen deze wedstrijd als een kans, dat hebben we in de rust ook aangehaald. Als je voelt dat je de tegenstander hebt liggen, dan vind ik dat je gewoon door moet gaan, omdat het doelsaldo ook meetelt", doelt Schreuder op teksten van aanvoerder Bram van Polen, die stelde dat het op het veld 'ongemakkelijk' aanvoelde.

"Natuurlijk moet je die andere wedstrijden dan winnen, maar als het moment daar is, moet je hem pakken. We wilden gewoon een sterke tweede helft spelen, geen goal tegen krijgen en tegelijkertijd respect naar de tegenstander tonen. Doe je dat niet, dan is de kans groter dat je schoppen krijgt en is de kans op blessures groter."

Wedden

Meer odds

Dat trainers als gevolg van een monsternederlaag ontslagen kunnen worden, hoort er volgens Schreuder bij. "Dat is de voetballerij, ik zal ook wel een keer ontslagen worden. Je wordt vaak niet ontslagen op basis van één wedstrijd. Ik snap dat het moeilijk is en sta ook liever aan mijn kant."