Engelse tabloids: Ten Hag straft United op opmerkelijke wijze na blamage

Engelse tabloids: Ten Hag straft United op opmerkelijke wijze na blamage

06-03-2023 19:14
100

Erik ten Hag heeft de spelers van Manchester United aangepakt na het debacle tegen Liverpool. Op Anfield gingen The Mancunians zondagavond met 7-0 onderuit.

Volgens Engelse tabloids, waaronder The Mirror, zag Ten Hag direct na het laatste fluitsignaal al reden om in te grijpen. De United-selectie moest naar verluidt wachten met douchen en werd verplicht stil te zijn in de kleedkamer en te luisteren naar het gejuich uit de Liverpool-kleedkamer. Het zou als motivatie moeten dienen voor de spelers. Ten Hag wilde op die manier benadrukken dat een dergelijk incident nooit meer mag voorkomen.

Wedden

Meer odds

Ook zou Ten Hag gedreigd hebben met zware straffen. Wie bij een mogelijk volgend echec door de ondergrens zakt, wordt uit de selectie gezet en moet aansluiten bij de beloftenploeg. De United-selectie kan naar verluidt op korte termijn veel sessies van sportpsycholoog Rainier Koers verwachten. De levenscoach werd aan het begin van het seizoen ook al eens ingehuurd door Ten Hag.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Ten Hag met een opmerkelijke straf ingrijpt. Na de keiharde nederlaag bij Brentford (4-0) verplichte Ten Hag zijn selectie een dag later precies 13,8 kilometer te lopen. Dat was het verschil tussen de afstand die spelers van Brentford gezamenlijk meer hadden afgelegd dan de spelers van United.