LIVE-discussie: AZ met basisdebutant tegen FC Groningen, Beukema op de bank

LIVE-discussie: AZ met basisdebutant tegen FC Groningen, Beukema op de bank

11-03-2023 18:48 Laatste update: 18:53
33

AZ en FC Groningen treffen elkaar zaterdagavond in Alkmaar als nummer drie en zeventien van de Eredivisie. Bij de thuisploeg maakt de negentienjarige Fedde de Jong zijn basisdebuut.

Voor AZ is het een drukke week. Afgelopen dinsdag wonnen de Alkmaarders knap bij SS Lazio (1-2) in de achtste finale van de Conference League. Vier dagen later komt Groningen op bezoek. Trainer Pascal Jansen wijzigt zijn elftal op één positie: De Jong neemt de positie van de afwezige Yukinari Sugawara in. 

Sam Beukema zit na een blessure voor het eerst sinds lange tijd weer bij de wedstrijdselectie. Jansen onthulde op het persmoment in aanloop naar het duel met Groningen al dat de centrumverdediger kan invallen. Gedurende de afwezigheid van Beukema brak Wouter Goes door. Het achttienjarige talent vormt zaterdag met Pantelis Hatzidiakos het hart van de defensie.

Bij Groningen ontbreekt Isak Määttä. De Noor kreeg vorige week tegen Feyenoord een controversiële tweede gele kaart. Ondanks protest van Groningen, bleef de schorsing staan.

De opstellingen:
AZ: Ryan; De Jong, Goes, Hatzidiakos, Kerkez; Reijnders, Clasie, Mijnans; Odgaard, Pavlidis, Karlsson
FC Groningen: Verrips; Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Willems; Hove, Suslov; Duarte, Pepi, Van Bergen; Manu