Sparta wil publiekslieveling behouden: 'City ziet dat hij zich ontwikkelt'

Sparta wil publiekslieveling behouden: 'City ziet dat hij zich ontwikkelt'

12-03-2023 14:22 Laatste update: 14:43
11

Sparta gaat een poging wagen om Koki Saito nog een jaar te behouden. De 21-jarige Japanner wordt momenteel gehuurd van Lommel SK, dat onderdeel is van de City Football Group.

Volgens Voetbal International heeft Sparta zijn wens kenbaar gemaakt bij de City Group en wacht het nu op duidelijkheid. Saito is op Het Kasteel uitgegroeid tot publiekslieveling. Zaterdag maakte hij tegen Vitesse (3-1) zijn derde Eredivisie-treffer van het seizoen en zijn eerste in eigen huis. Daarnaast gaf hij drie assists.

Wedden

Meer odds

De Rotterdammers willen graag door met de buitenspeler. "En Koki wil zelf ook nog een jaar blijven", zegt trainer Maurice Steijn tegen VI. "Nu is het afhankelijk van wat City met hem wil, maar ik hoop dat we snel witte rook krijgen. Zij zullen ook zien dat Koki zich hier goed ontwikkelt en dat hij in een goed elftal speelt, dat veel doelpunten maakt. We hopen dat we hem er volgend seizoen ook bij kunnen hebben."

Saito speelde tot dusver zeventien competitiewedstrijden voor Sparta, waarvan elf als basisspeler. De ploeg van Steijn staat op een knappe zesde plaats in de Eredivisie.