Slot opgelucht na Feyenoord-comeback: Daar kwamen we goed weg

Slot opgelucht na Feyenoord-comeback: "Daar kwamen we goed weg"

13-03-2023 00:10
52

Arne Slot erkent dat Feyenoord hard moest werken om de zege binnen te slepen tegen FC Volendam. De hoofdtrainer zag zijn team aanzienlijk verbeteren in de tweede helft en vertrouwde erop dat de doelpunten gingen vallen. Dat zegt Slot tegenover ESPN.

Over de eerste helft had Slot weinig goede woorden. "Ze hebben nu meer kansen gehad. Normaal is het één kans tegen één tegengoal. Dat was vandaag niet zo, want ze hebben in de tweede helft nog een hele grote kans gehad. Daar kwamen we goed weg. Ik vind dat we meer kansen weggaven dan normaal, zonder dat het er heel veel waren. Zelf hebben we best veel kansen gecreëerd en we hebben iets minder lang gewacht dan normaal om de 2-1 te maken." 

Slot verklaart waarom zijn team onrustig oogde in het treffen van zondagavond. "De spelers die bij ons het verschil moeten maken, zaten niet al te lekker in de wedstrijd", zegt de oefenmeester.

Na de rust kwam er een beter Feyenoord naar buiten. "Er zat gelijk meer schwung in en het was eigenlijk wachten tot we zouden scoren. Dat deden we en ik vond het terecht dat we die tweede maakten. We moesten er heel hard voor werken", stelt een lachende Slot.

De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Feyenoord, dat een voorsprong van drie punten heeft op Ajax. Beide teams treffen elkaar volgende week.