Fortuna Sittard roept ontplofte Velázquez op het matje: 'Daar vinden we wat van'

Fortuna Sittard roept ontplofte Velázquez op het matje: 'Daar vinden we wat van'

13-03-2023 12:15
61

Fortuna Sittard gaat spoedig in gesprek met Julio Velázquez. De Spaanse trainer verloor afgelopen zaterdag tegen FC Twente niet voor het eerst de controle over zijn emoties en wordt nu wederom op het matje geroepen.

Velázquez liet zich na een omstreden doelpunt volledig gaan, smeet met zijn jasje, botvierde zijn frustraties op de dugout en schopte een iPad-installatie omver. Het wangedrag van de Fortuna-trainer maakte veel los, ook in Sittard. "We gaan zijn gedrag intern bespreken. Dit is iets wat wij niet goedkeuren. Hij heeft een voorbeeldfunctie", laat technisch manager Sjoerd Ars weten aan ESPN.

Wedden

Meer odds

De beleidsbepaler benadrukt dat Velázquez al eens is aangesproken op zijn temperament tijdens wedstrijden. "Het is ook een kracht, de passie en emotie die hij heeft. Bij buitenlandse trainers is dat anders dan we in Nederland kennen. Maar het uiten daarvan moet binnen de perken blijven." Overigens valt de frustratie van Velázquez ergens wel te begrijpen, vindt Ars. "Die bal had afgekeurd moeten worden."

"Maar dit is niet de manier hoe je het graag ziet", voegt Ars eraan toe. "Het is een punt van aandacht. Hij zit vol in zijn woede en frustratie. Daar vinden we wat van als club. Dit is niet onze norm. Hij doet zichzelf te kort. Maar hij doet ons als club ook te kort."