Begrip voor Feyenoord-captain Kökcü: 'Hij steunt actie en dat is belangrijkste'

Begrip voor Feyenoord-captain Kökcü: 'Hij steunt actie en dat is belangrijkste'

13-03-2023 16:27
104

Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS, vindt het 'geen probleem' dat Orkun Kökcü de OneLove-aanvoerdersband niet gaat dragen tegen Ajax. Volgens de oud-middenvelder is het feit dat Kökcü de actie steunt het belangrijkste.

Komend weekend spelen alle aanvoerders in de Eredivisie weer met de OneLove-band. Eerder dit seizoen besloot Kökcü de band al niet te dragen, nu doet hij dat opnieuw niet. Levchenko zegt in gesprek met het Algemeen Dagblad daarin 'geen probleem' te zien. "Hij heeft aangegeven dat hij de actie zelf steunt en dat is het belangrijkste", zegt hij.

"Het gaat niet om het dragen van de armband", vervolgt Levchenko. "In een ideale wereld zou iedereen die band dragen. Als je dit echter niet wil doen en je zegt dat je wel achter de actie tegen racisme en discriminatie staat, is dat geen probleem voor mij."

Levchenko is daardoor niet van plan om in gesprek te gaan met Kökcü namens de spelersvakbond. "Dat is niet nodig, want de setting is op dit moment anders. Het is nu door de KNVB op een andere manier ingericht. Er moet ook niet te veel nadruk op die band komen te liggen. Het gaat om veel meer."