Duitse leermeester snapt niks van kritiek op Haaland: 'Stuur hem dan naar mij'

Duitse leermeester snapt niks van kritiek op Haaland: 'Stuur hem dan naar mij'

14 maart - 08:37 Laatste update: 10:36
25

RB Leipzig-trainer Marco Rose vindt de kritiek die Erling Haaland de laatste tijd over zich heen krijgt onbegrijpelijk. De oefenmeester, die in het verleden samenwerkte met de Noorse superspits, stelt dat Manchester City juist beter is geworden na zijn komst.

Haaland maakte sinds zijn komst naar Engeland 34 doelpunten voor City in 35 duels. Ondanks het indrukwekkende moyenne is er kritiek in Engeland, waar men zich afvraagt of de aanvaller wel genoeg bijdraagt aan de ontwikkeling van de ploeg. 

Rose vindt de discussie onzin. "Als jullie hem niet willen, stuur hem dan naar mij. Zelfs voor de laatste tien wedstrijden. Daarna mogen jullie hem weer terug hebben", aldus de grappende Duitser op de persconferentie in aanloop naar het Champions league-duel met City. 

De twee werkten in het verleden samen bij zowel Borussia Dortmund als Red Bull Salzburg. "Hij heeft 28 keer gescoord in 26 competitiewedstrijden. Als je die goals weghaalt, weet ik niet waar City nu zou staan in de Premier League. Ik snap niet waarom we hierover praten."

Guardiola
City-manager Pep Guardiola liet zich op zijn beurt ook uit over Haaland, die volgens hem nog wel degelijk stappen moet zetten. "Hij is wel een beetje beter geworden, maar hij kan nog meer verbeteren", aldus de Spanjaard, die dinsdagavond tegen Leipzig gaat proberen de 1-1 van vorige week goed te maken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s