Slot is trots op Feyenoord en noemt Shakhtar én Ajax 'goede ploegen'

Slot is trots op Feyenoord en noemt Shakhtar én Ajax 'goede ploegen'

16-03-2023 22:22
75

Arne Slot is trots op de spelers van Feyenoord. De 7-1 overwinning op Shakhtar Donetsk is voor de trainer ook het bewijs dat zijn ploeg wél effectief kan zijn.

"We zijn uiterst effectief geweest", wordt Slot na de monsterzege in de achtste finales van de Europa League geciteerd door het ANP. "Alle schoten vlogen er zo'n beetje in. Dat moest ook wel een keer, want je kan niet maar kansen blijven missen."

De eclatante zege verbaast Slot. "Want ik vind Shakhtar een goede ploeg hebben. Maar ze krijgen in Oekraïne niet deze tegenstand. En we weten hoe dat komt", wijst hij op de oorlog met Rusland, waardoor veel talentvolle Brazilianen besloten te vertrekken.

"Natuurlijk helpt deze zege voor het duel met Ajax", blikt Slot vooruit op De Klassieker van aanstaande zondag. "Dit geeft veel vertrouwen. Maar dat zelfvertrouwen hadden we wel. Maar ik zie ook dat Ajax onder trainer Heitinga weer het niveau heeft dat het in het begin van het seizoen onder Schreuder ook had. Ajax heeft weer een goede ploeg."