Nieuwe details in Promes-zaak: voetballer mogelijk onrechtmatig afgeluisterd

Nieuwe details in Promes-zaak: voetballer mogelijk onrechtmatig afgeluisterd

17-03-2023 11:47
54

Quincy Promes is mogelijk onrechtmatig afgeluisterd in de zaak rond de steekpartij. De steekpartij kwam aan het licht toen de Spartak Moskou-aanvaller werd afgeluisterd in een ander onderzoek.

Het is de reden dat de zaak rond de steekpartij waar Promes bij betrokken is, heropend wordt. De advocaat van de voetballer twijfelt of de afgetapte gesprekken gebruikt mogen worden voor een andere zaak. De vraag is of het verkrijgen van dit deel van de informatie 'rechtmatig' is. De telefoongesprekken die afgeluisterd zijn, zijn van belang, omdat Promes bevestigt te hebben gestoken en daarin aangeeft zijn neef in diens nek te hebben willen steken.

Omdat Promes ook verdachte in een drugszaak is, moeten delen van dat onderzoek aan dit dossier worden toegevoegd. Het Openbaar Ministerie ziet dit liever niet gebeuren, omdat het onderzoek in de andere zaak kan worden geschaad. Het OM gaat in beraad. Als justitie weigert delen van beide dossiers samen te voegen, rijst voor de rechtbank de vraag hoe de zaak van de steekpartij verder gaat.