Van Nistelrooij: 'Hij moet op deze manier doorgaan, laat dit een motivatie zijn'

Van Nistelrooij: 'Hij moet op deze manier doorgaan, laat dit een motivatie zijn'

17 maart - 16:15 Laatste update: 16:42
52

Ruud van Nistelrooij steunt Joey Veerman, nu duidelijk is dat de middenvelder zich opnieuw niet mag melden bij Oranje. Veerman zat wel in de voorselectie, maar behoort tot één van de twaalf afvallers.

Op de persconferentie in aanloop naar het treffen met Vitesse reageert Van Nistelrooij op de Oranje-selectie, waar Veerman dus niet bij zit. De creatieveling wacht daardoor nog steeds op zijn eerste oproep. "Laat dit motivatie zijn voor Joey om door te gaan", laat de coach optekenen door Voetbal International. "Hij moet doorgaan waar hij nu mee bezig is."

"Zijn kracht zit in het spel aan de bal, in de passing vooruit en in het scorend vermogen", gaat Van Nistelrooij verder. "Daarin laat hij zien dat hij goede stappen maakt. Maar daarin zit ook nog ruimte voor ontwikkeling om echt naar het niveau van het Nederlands elftal toe te groeien. En natuurlijk is die ruimte er ook in het verdedigen, in het duelleren, in het druk zetten vooruit. Er zit ontwikkeling in, maar het kan en moet bij hem nog verder ontwikkeld worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie