De Jong gelukkig in nieuwe rol bij Barcelona: 'Kan nu meer mijn energie kwijt'

De Jong gelukkig in nieuwe rol bij Barcelona: 'Kan nu meer mijn energie kwijt'

20-03-2023 07:15 Laatste update: 11:05
14

Frenkie de Jong liep met een grote glimlach op zijn gezicht rond na de overwinning van FC Barcelona op Real Madrid. De Nederlandse middenvelder zag zijn ploeg in de slotfase alsnog winnen, waardoor de voorsprong op de aartsrivaal is opgelopen naar twaalf punten.

"Ik ben heel erg trots", vertelt De Jong tegenover Ziggo Sport. "We staan nu twaalf punten voor, dus dat begint er echt wel goed uit te zien. Het was wel echt een opluchting dat de goal van Marco Asensio buitenspel was. Natuurlijk is het geen geluk als het gewoon de regels zijn, maar ik heb het niet gezien." Asensio scoorde in de laatste minuten, maar bleek nipt buitenspel te staan. Daarna maakte Franck Kessié de winnende.

De Jong was zelf ook erg blij met zijn eigen optreden in El Clásico. "De laatste maanden krijg ik van de trainer de vrijheid om meer te bewegen en een beetje mijn energie kwijt te kunnen. Dat vind ik echt wel lekker. We staan nu eerste en ik speel zelf bijna alles. Dat geeft wel echt voldoening."

Ook krijgt De Jong nog een vraag over de vermeende interesse van Manchester United. Daar wil de middenvelder duidelijk over zijn. "Nee, ik denk niet dat ik daarheen ga. Je weet het natuurlijk nooit, maar op dit moment ben ik heel gelukkig bij Barcelona."