'Ik lieg als ik zeg dat ik niet het gevoel heb dat ik dichter bij Oranje kom'

'Ik lieg als ik zeg dat ik niet het gevoel heb dat ik dichter bij Oranje kom'

22-03-2023 13:30
25

Thijs Dallinga beaamt dat hij stiekem aan het Nederlands elftal denkt. De Toulouse-spits werd niet geselecteerd door Ronald Koeman en komt de komende weken uit voor Jong Oranje.

Dallinga maakt in zijn debuutseizoen in Frankrijk indruk. In 27 Ligue 1-optredens scoorde hij tien keer. De spits weet dat hij gelinkt wordt aan het 'grote' Oranje. "Het is aan mij om het te laten zien. Het gaat snel", zegt hij in gesprek met ESPN. "Ik speel pas één jaar in een top vijf-competitie." Dat Luuk de Jong en Vincent Janssen hun interlandcarrière hebben beëindigd, betekent mogelijk goed nieuws voor Dallinga. "Ik zal niet snel zeggen dat ik erbij hoor, maar het is waar dat er twee concurrenten gestopt zijn."

"Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet het gevoel heb dat ik dichter bij kom." Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi benadrukt dat alles 'stap voor stap' moet gaan voor Dallinga. "Hij krijgt nu een hartstikke mooie kans bij ons. Maar, ik ben wel benieuwd waar het een keer gaat ophouden. Zo makkelijk in de Franse competitie meedoen en zoveel goals maken..."