Duitse media: Bayern München grijpt in en ontslaat Nagelsmann

Duitse media: Bayern München grijpt in en ontslaat Nagelsmann

23-03-2023 21:25 Laatste update: 22:04
171

Julian Nagelsmann is per direct ontslagen als trainer van Bayern München. Dat melden Duitse media. Fabrizio Romano schreef eerder op de avond al dat de Bundesliga-grootmacht serieus overwoog om de 35-jarige trainer te ontslaan.

Bayern voerde donderdag intern overleg en inmiddels zou de knoop zijn doorgehakt: Nagelsmann is niet langer de trainer. Der Rekordmeister heeft zelfs al een akkoord met een opvolger, zo weet Romano. Thomas Tuchel neemt het stokje over en tekent spoedig een contract.

Nagelsmann kwam in de zomer van 2021 over van Bundesliga-concurrent RB Leipzig. Bayern betaalde naar verluidt een bedrag van meer dan twintig miljoen euro om hem los te weken. Hij loodste de club in zijn eerste seizoen naar de landstitel, maar de laatste maanden neemt de kritiek steeds meer toe. Bayern is niet zo dominant als in voorgaande jaren en presteert wisselvallig. Door de nederlaag bij Bayer Leverkusen nam Borussia Dortmund afgelopen weekend de koppositie over.

De achterstand van Bayern bedraagt overigens slechts één punt. Daarnaast is de club van Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Daley Blind en Noussair Mazraoui nog in de race voor de DFB-Pokal en de Champions League. In dat laatste toernooi is Manchester City de tegenstander in de kwartfinale. 

Tuchel zit zonder club sinds zijn ontslag bij Chelsea in september 2022. Met The Blues had hij anderhalf jaar eerder nog de Champions League gewonnen. De 49-jarige tacticus was eerder werkzaam bij onder meer Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain.