Beslissende speler in WK-winst Argentinië komt met mooi gebaar tijdens viering

Beslissende speler in WK-winst Argentinië komt met mooi gebaar tijdens viering

24-03-2023 11:29 Laatste update: 11:44
7

Gonzalo Montiel liet donderdag zijn goede hart zien en betaalde de kaartjes van zestig Argentinië-fans voor het duel met Panama. Jonge talenten uit de River Plate-opleiding mochten daardoor zonder zelf te betalen meekijken met de WK-vieringen in het Estadio Monumental.

Montiel, die zelf uit de opleiding van River Plate komt, was een fan-favourite in Buenos Aires en gaf wat terug aan de club waar hij groot is geworden. Volgens journalist Juan Patricio Balbi betaalde Montiel de kaartjes voor de jeugdspelers allemaal uit eigen zak. De Sevilla-verdediger zou voor meer dan zestig jonge Argentijnen tickets hebben gekocht, waardoor zij getuige waren van de eerste interland sinds de WK-winst in december. Montiel maakte zich destijds nog geliefder bij het Argentijnse volk, toen hij de winnende penalty scoorde in de finale tegen Frankrijk.

Donderdagavond kreeg Lionel Messi een warm onthaal in zijn thuisland. De superster moest zelfs een traantje wegpinken door alle supporters die aanwezig waren. Op het veld stonden dezelfde namen als in de gewonnen WK-finale tegen Les Blues en werd Panama met 2-0 verslagen. In een uitverkocht stadion waren het Thiago Almada en de magische Messi die goed waren voor de twee treffers van de Albiceleste.