De familie Van Persie in 2018

Ook Van Persie junior heeft 'iets speciaals': 'Dan is hij fenomenaal...'

Ook Van Persie junior heeft 'iets speciaals': 'Dan is hij fenomenaal...'

29-03-2023 12:55
70

Shaqueel van Persie plaatste zich dinsdag met het Nederlands elftal O17 voor het EK. In de toekomst hoopt de zestienjarige aanvaller in de voetsporen te treden van zijn vader bij het 'grote' Oranje.

Van Persie droeg zijn steentje bij aan de kwalificatie van Oranje O17, maar tegen het sterk geachte Engeland (1-0) bleef hij op de bank. Bondscoach Pieter Schrasser Bert legt uit dat hij in de Van Persie-telg vooral een toegevoegde waarde ziet als zijn ploeg beter is en veel op de helft van de tegenstander speelt. "Dan is hij fenomenaal...", zegt hij bij de NOS.

Wedden

Meer odds

Schrasser Bert noemt Van Persie junior een laatrijpe speler, maar zonder hem wordt wel 'een stukje voetbal ingeleverd'. Technisch gezien lijkt de jeugdspeler van Feyenoord namelijk op zijn vader, van wie hij via beelden de loopacties heeft bekeken. "Ik heb dezelfde motoriek en ik heb dingen van hem overgenomen. Ik denk dat we op elkaar lijken."

Ook Shaqueel Van Persie droomt van een succesvolle carrière in de Premier League. "Maar eerst wil ik debuteren bij Feyenoord natuurlijk." Voor de O17 van de Rotterdamse club scoorde hij al 21 keer in 19 competitieduels. Volgens Schrasser Bert heeft hij 'iets speciaals'. "Door zijn technische vaardigheden kan hij kansen creëren voor anderen. Ook kan hij ongelofelijk goed positie kiezen voor de goal. Net zoals zijn vader."