Veerman kijkt vol belangstelling naar Feyenoord: Hij moet even zijn best doen

Veerman kijkt vol belangstelling naar Feyenoord: "Hij moet even zijn best doen"

01-04-2023 23:18 Laatste update: 23:26
51

Joey Veerman heeft wat onsmakelijke details gedeeld over het buikvirus dat hij bij Oranje opliep. De middenvelder van PSV moest maar liefst vijf uur lang overgeven in zijn hotelkamer. Sparta Rotterdam kan zondag overigens rekenen op de support van Veerman.

Veerman was vorige week één van de vijf spelers die het trainingskamp van Oranje verliet wegens buikgriep. Een paar spelers keerden nog terug, maar Veerman niet. "De dokter zei dat het een buikvirus was", begint Veerman, die trefzeker was tegen NEC, bij ESPN. "Sven (Botman, red.) en ik gingen direct na het eten nietsvermoedend naar de kamer. Ik had een beetje buikpijn, Sven een beetje hoofdpijn. Ineens begon hij te kotsen en ik ging erachteraan.

"Om half 2 's nachts werd ik daarna wakker, waarna ik tot half 7 's ochtends heb gekotst. Ik opende toen mijn telefoon en zag dat de taxi voor Sven al besteld was. Ik had ook koorts en toen ben ik meteen met de taxi naar huis gegaan", gaat Veerman verder. "Ik kwam de bondscoach daarna nog tegen, ik leefde nog net aan."

Mede door de goal van Veerman won PSV zaterdag gemakkelijk van NEC. De Eindhovenaren moeten nu hopen op puntenverlies van Feyenoord, als het nog kans wil maken op de landstitel. "Feyenoord speelt morgen een lastig uitwedstrijdje bij Sparta, hè. Ik ben morgen zeker voor Sparta. Er zit een Volendammer daar (Mike Eerdhuijzen, red.), dus ik zal hem even goed inlichten. Hij moet even zijn best doen."