Feyenoord- en PSV-doelwit Pepi botst met Augsburg: 'Teruggaan geen optie'

Feyenoord- en PSV-doelwit Pepi botst met Augsburg: 'Teruggaan geen optie'

08-04-2023 18:33 Laatste update: 20:03
30

Ricardo Pepi ligt op ramkoers met FC Augsburg, zo meldt Voetbal International zaterdagavond. De twintigjarige spits wil koste wat kost vertrekken, maar de Bundesliga-club laat hem niet zonder slag of stoot gaan. Feyenoord en PSV houden de situatie in de gaten.

Pepi wil actief blijven in de Eredivisie of de stap zetten naar een andere Europese competitie. Een terugkeer naar Augsburg is in ieder geval geen optie voor de Amerikaans international. Hij ligt alleen tot medio 2026 vast bij de Zuid-Duitsers, die ruim een jaar geleden zo'n zestien miljoen euro voor hem betaalden.

Trainer Enrico Maassen en sportdirecteur Stefan Reuter gaven deze week een duidelijk signaal af: zij verwachten Pepi komende zomer terug bij Augsburg. Dat nieuws valt rauw op het dak bij de FC Groningen-huurling, die baalt van de behandeling die hem ten deel viel. "Voor mij is het duidelijk: ik wil niet terug naar Augsburg. Dat heb ik de club ook al laten weten. Er zijn me dingen voorgespiegeld en beloofd die niet waargemaakt zijn. Dan is het simpel: dan moet je op zoek naar een andere club", zegt hij tegen VI.

Zaakwaarnemer Jaime Garcia geeft uitleg. "We waarderen de investering die de club heeft gedaan, maar toen hij eenmaal binnen was, leek het of ze niet wisten hoe ze moesten omgaan met zo'n investering. De trainer sprak niet met hem, de directeur wilde hem zo graag hebben dat hij twee keer niet is komen opdagen voor een afspraak met Ricardo die hij zelf had ingepland." Garcia is glashelder. "Laat ik het zo stellen: Ricardo Pepi gaat niet terug naar Augsburg. De enige reden dat hij nog steeds goed in de markt ligt, is omdat Ricardo per se wilde worden verhuurd. Het was ook nog eens een keer zijn idee dat ervoor zorgde dat de investering van de club niet volledig is verdampt."

Garcia is niet blij met de handelswijze van Augsburg. "Augsburg praat over Ricardo op een persconferentie, maar kan niet reageren op een bericht dat hem vier dagen geleden is gestuurd? Is dit respectvol? Het is goed om te zien dat de directeur graag ziet dat Pepi blijft, maar twee keer niet aanwezig was bij een afspraak die hij zelf had gepland."

Pepi staat ondertussen in de belangstelling van Feyenoord en PSV. "Mijn kant van het verhaal is helder: door de manier waarop ze mij behandeld hebben is teruggaan naar Augsburg geen optie."