FC Groningen lijkt reddeloos verloren: 'Door randzaken werden we geen team'

FC Groningen lijkt reddeloos verloren: 'Door randzaken werden we geen team'

10-04-2023 08:10
98

FC Groningen lijkt reddeloos verloren na de nederlaag tegen FC Utrecht (1-2). Ook Laros Duarte kon als invaller het tij niet meer keren. Een rampjaar tekent zich af in De Euroborg, erkent de middenvelder in een interview met Voetbal International.

De achterstand van Groningen op nummer zestien Excelsior is zeven punten met nog zes speelrondes te gaan. "Ons doel was om de play-offs om Europees voetbal te halen. Inmiddels is het hopen dat je de degradatie play-offs nog haalt. Dat zegt alles", treurt Duarte tegenover VI.

Wedden

Meer odds

Het is dit seizoen geen moment rustig geweest bij FC Groningen, stelt Duarte, en dat werkt door op het veld. "Er waren inderdaad veel randzaken die invloed hadden, daardoor werden we geen team. Ik denk dat iedereen dat wel gevoeld heeft en zou kunnen beamen. Persoonlijk heb ik het daar lastig mee gehad, ik denk het hele team eigenlijk wel."

"Er is zoveel gebeurd", zegt Duarte. "Het is niet makkelijk om één oorzaak aan te wijzen, maar tel alles eens bij elkaar op... Natuurlijk zie je dat terug op het veld. We hoopten dat er op een bepaald moment vastigheid zou komen, nieuwe energie. Dat is helaas niet gebeurd, ook omdat we onder de nieuwe trainer geen punten zijn gaan pakken."