Tadic over Heitinga en eigen toekomst: 'Blijf niet om voor plek twee te strijden'

Tadic over Heitinga en eigen toekomst: 'Blijf niet om voor plek twee te strijden'

11-04-2023 06:50 Laatste update: 08:09
123

Dusan Tadic houdt een pleidooi voor John Heitinga bij Ajax. Als het aan de Servische aanvoerder ligt, dan wordt de 39-jarige interim-trainer definitief de opvolger van Alfred Schreuder in de Johan Cruijff Arena.

"Ik vind John absoluut een goede trainer voor Ajax. Moet hij blijven? Naar mijn mening wel", zegt Tadic tegen het Algemeen Dagblad en De Telegraaf. "Hij heeft liefde voor de club, is energiek, zit strak op de discipline en snapt het spel. Dat hij jong en onervaren is, hoeft geen obstakel te zijn, blijkt ook uit het verleden. Bovendien heeft hij ervaren stafleden om zich heen", verwijst de aanvaller onder meer naar assistent Dwight Lodeweges.

Wedden

Meer odds

Volgens Tadic heeft Heitinga wel iets weg van Schreuder en Erik ten Hag. "Vooral met Ten Hag zie ik parallellen. Ook John is volop bezig zichzelf te ontwikkelen, door te lezen en te leren. Hij is slim en modern. Trainingen zijn vernieuwend, met veel energie. Net als Ten Hag is John een controlfreak. Hij geeft vrijheid aan spelers, maar zit er ook bovenop. De huisregels bewaakt hij strak, maar daarnaast beschikt hij ook over sociale vaardigheden. Peter Bosz? Ik heb nooit met hem gewerkt, al hoor ik wel positieve dingen over hem."

Tadic gaat ook in op zijn eigen toekomst bij Ajax. Hij is de laatst overgebleven speler van het succesteam van 2018/2019, inmiddels 34 jaar, maar nog topfit. "Wanneer ik fit ben en plezier heb, wil ik voetballen, maar voor mij is het ook heel belangrijk wat er komende zomer bij de club gaat gebeuren. Welke richting gaat de club op? Dat is voor mij en voor iedereen bepalend. Ik wil prijzen winnen en dat moet met een sterk Ajax. Ik blijf hier niet om voor de tweede plek te strijden. Dat spreekt volgens mij voor zich."