Slot wijst naar Benfica: 'Onze twee concurrenten winnen momenteel alles'

Slot wijst naar Benfica: 'Onze twee concurrenten winnen momenteel alles'

16-04-2023 19:37 Laatste update: 20:10
69

Ook na de zege op hekkensluiter SC Cambuur (0-3) wil Arne Slot nog niet vooruitlopen op een kampioenschap. De situatie kan zomaar omslaan, waarschuwt de trainer van Feyenoord.

Met nog vijf speelrondes te gaan staat Feyenoord nog altijd acht punten los. Slot beaamt dat zijn ploeg goede papieren heeft. "Maar we hebben twee concurrenten (Ajax en PSV, red.) die momenteel ook alles winnen", reageert de Feyenoord-coach bij ESPN. "Acht punten voorsprong is natuurlijk wel een fantastische marge met nog vijf wedstrijden te spelen."

Slot verwijst naar Portugal, waar Roger Schmidt als koploper opeens in zwaar weer verkeert. "Benfica had een week geleden ook een enorm ruime voorsprong op FC Porto. Dat kan in twee wedstrijden zo geslonken zijn (na twee nederlagen nog vier punten, red.). We zullen heel scherp en heel goed moeten zijn, omdat onze concurrenten ook foutloos blijven."

Feyenoord speelt in de beslissende weken van het seizoen nog vijf wedstrijden in de Eredivisie: tegen FC Utrecht (thuis), Excelsior (uit), Go Ahead Eagles (thuis), FC Emmen (uit) en Vitesse (thuis). Donderdag wacht AS Roma in de Europa League. De eerste ontmoeting eindigde in een thuiszege voor de Rotterdammers (1-0).