Van der Vaart: 'Zou voor hem goed zijn om zich te laten verhuren aan Ajax'

Van der Vaart: 'Zou voor hem goed zijn om zich te laten verhuren aan Ajax'

17-04-2023 23:13
87

Als het aan Rafael van der Vaart ligt, komt Ryan Gravenberch op huurbasis terug naar Ajax. De voormalig Oranje-international ziet de potentie van de middenvelder, die bij Bayern München op een zijspoor is geraakt.

Gravenberch startte pas één keer in de Bundesliga en wordt in verband gebracht met een transfer naar Liverpool. "Ik heb het altijd al gezegd: veel te vroeg weggegaan. Voor hem zou het goed zijn om zich te laten verhuren en terug te gaan naar Ajax", zegt Van der Vaart bij Rondo op Ziggo Sport. De oud-middenvelder stelt dat talenten veel te vroeg naar het buitenland verkassen. "Je moet spelen, voetballen!"

"Ken jij nog een speler van Bayern die op de bank zat in het jaar 1900-weet-ik-veel-wat?", vraagt Van der Vaart aan Jan Mulder. "Leuk, je verdient geld, maar je moet voetballen." Volgens Marco van Basten is een eventuele stap naar Liverpool 'veel te groot' voor Gravenberch. "Ga eerst eens even ergens voetballen waar je altijd speelt."

In het programma wordt voorgelegd wat het grootste verschil tussen Gravenberch en Borussia Dortmund-talent Jude Bellingham is. "Kerel en jongen", antwoordt Van Basten, die tegengas krijgt van Van der Vaart. "Een stapje lager en altijd spelen, dat is het verschil. Gravenberch is beter dan Bellingham, in alles."