Real Madrid staat in halve finale Champions League door dubbelslag Rodrygo

Real Madrid staat in halve finale Champions League door dubbelslag Rodrygo

18-04-2023 22:53 Laatste update: 22:54
36

Een effectief Real Madrid heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Chelsea deed niet onder voor de Spaanse grootmacht, maar een bekend probleem stak weer de kop op. Daardoor eindigde de clash in 0-2.

Chelsea-manager Frank Lampard verraste met zijn opstelling. Met Kai Havertz koos hij voor slechts één aanvaller, hoewel The Blues op eigen veld een 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd moesten wegpoetsen. De eerste grote kans was desondanks voor de thuisploeg. Een voorzet van Reece James belandde voor de voeten van N'Golo Kanté, maar de Fransman wist de score niet te openen.

Wedden

Meer odds

Chelsea had een licht overwicht op Stamford Bridge, maar de Londenaren verzuimden om echt door te drukken. Kepa moest ondertussen in actie komen op een schot van Rodrygo. Op slag van rust was Marc Cucurella wel héél dichtbij. De Spaanse vleugelverdediger wist Thibaut Courtois echter niet te verschalken van dichtbij. De Belgische doelman werd uitvoerig bedankt door zijn teamgenoten. 

In de tweede helft zorgde Kanté weer voor het eerste gevaar, maar de Real-defensie was bij de les. Courtois pareerde op zijn beurt pogingen van Conor Gallagher en Kai Havertz. Chelsea voerde de druk op, maar het ervaren Real liet zich niet van de wijs brengen. De gemiste kansen braken de Londenaren - niet voor het eerst dit seizoen - op. Chalobah zat helemaal mis met zijn tackle op Rodrygo, die uiteindelijk ook het eindstation van de counter was: 0-1.

Het was een dreun voor jewelste voor Chelsea, waar Lampard meteen João Félix, Raheem Sterling en Mykhailo Mudryk inbracht. The Blues probeerden het nog wel, maar waren niet opgewassen tegen Real. Tien minuten voor tijd deelde Rodrygo de genadeklap uit op aangeven van Federico Valverde. In de halve finale wacht voor de titelhouder een treffen met Manchester City of Bayern München.

Voor Chelsea draait het seizoen uit op een grote teleurstelling. In de Premier League staan de Londenaren ook slechts elfde.