Weghorst kust bal, Manchester United wint penaltyserie: 'Niemand deed het'

Weghorst kust bal, Manchester United wint penaltyserie: 'Niemand deed het'

24-04-2023 14:31
65

Wout Weghorst staat na de penaltyzege van Manchester United op Brighton & Hove Albion in de halve finale van de FA Cup weer in het middelpunt van de belangstelling. Met een kus op de bal probeerde hij de tegenstanders te beïnvloeden - met succes.

Weghorst benutte de twaalfde penalty op Wembley, haalde bal zelf uit het net en kuste het leder meerdere keren, voordat Solly March mocht aanleggen. De middenvelder van Brighton schoot zijn penalty over en die misser bleek doorslaggevend. In Engeland wordt het moment al The Dutch Curse genoemd.

Wedden

Meer odds

"Ik had vooraf al aangegeven, voor we begonnen, dat we tegen de spelers van Brighton moesten gaan praten. Alleen niemand deed het", verklaart Weghorst zijn opmerkelijke gedrag. "Toen ik scoorde en de bal zag, besloot ik gebruik te maken van een paar trucjes. Ik dacht, misschien helpt het ons wel."

"Ik liep naar hem toe en zei nog wat dingen om hem uit zijn concentratie te halen", aldus de Oranje-international, die March wel opzocht na diens misser. "Maar ik heb er gewoon alles aan gedaan om een verschil te maken. En misschien is dat hierdoor wel gelukt."

Bekijk de trucjes van Weghorst vanaf 3:05