'Onder vuur liggende Lahoz heeft geen keuze en stopt gedwongen met fluiten'

'Onder vuur liggende Lahoz heeft geen keuze en stopt gedwongen met fluiten'

25-04-2023 07:35
40

Mateu Lahoz gaat na dit seizoen stoppen als scheidsrechter op het hoogste niveau, maar dat doet hij niet uit vrije wil. Binnen de Spaanse scheidsrechtersbond heerst 'een sterke stroming' die wil dat Lahoz stopt met fluiten, zo meldt Marca.

Enkele maanden geleden meldde het Argentijnse TyC Sports al dat Lahoz na dit seizoen zou stoppen, nu wordt er ook in Spanje melding gemaakt van dat nieuws. Dat zou betekenen dat Lahoz na vijftien seizoenen gedwongen stopt met fluiten. Lahoz wil zelf graag doorgaan, maar de Spaanse bond gaat daar een stokje voor steken. De 46-jarige arbiter uit Valencia zou wel nog door kunnen gaan als VAR, maar het is zeer de vraag of Lahoz daar wel trek in heeft.

Naast Lahoz zal Carlos Del Cerro Grande ook stoppen als arbiter in Spanje. Laatstgenoemde staat er een stuk minder slecht op dan zijn collega. Het nieuws over de twee scheidsrechters zal na het seizoen, in juni, waarschijnlijk bevestigd worden.

In Nederland heeft Lahoz in negatieve zin naam gemaakt met zijn optreden bij Nederland - Argentinië op het WK in Qatar. Volgens critici floot de Spanjaard zeer inconsequent en had hij minimaal één rode kaart uit moeten delen aan een speler van Argentinië. In Zuid-Amerika was men overigens ook boos op Lahoz, terwijl hij in zijn thuisland Spanje al langer onder vuur ligt.