Mazraoui onthult reden Tuchel om hem amper op te stellen: 'Ben ik weer lekker mee'

Mazraoui onthult reden Tuchel om hem amper op te stellen: 'Ben ik weer lekker mee'

25-04-2023 07:51 Laatste update: 08:48
73

Noussair Mazraoui heeft in gesprek met Voetbal International nog uitgebreider de tijd genomen om zijn teleurstelling te uiten. Onder Thomas Tuchel komt hij niet meer aan bod bij Bayern München, omdat de oefenmeester de kwaliteiten van Mazraoui niet zou kennen.

VI reisde vorige week af naar München, voor het Champions League-duel tussen Bayern en Manchester City (1-1). Mazraoui bleef in dat duel negentig minuten op de bank. Dat is tekenend voor zijn gebrek aan speeltijd onder Tuchel, al mocht Mazraoui vorig weekend weer eens starten. "De trainer zegt: ik ken je kwaliteiten niet, dus ik kan je niet zomaar opstellen. Het is duidelijk en eerlijk, maar ik ben er wel weer lekker mee. Inmiddels ben ik de vierde keuze als rechtsback..."

"Tsja, je ziet het vanavond (vorige week woensdag, red.) tegen Manchester City", gaar Mazraoui verder. "De backs gaan eruit, maar ik kom er nog niet in. En door het overvolle programma hebben we nauwelijks normale trainingen, dus er zijn ook niet bepaald veel gelegenheden om het te laten zien aan de trainer. Dat hij mij niet kent, is dan mijn probleem. Of ik hem heb gevraagd of hij het WK niet heeft gekeken? Daar heb ik het wel over gehad, maar dan zegt hij dat hij het niet vanuit de ogen van een trainer heeft gezien."

Mazraoui is niet blij met zijn situatie. "Ik kan niet zeggen dat deze trainer niet duidelijk is, alleen de boodschap is voor mij natuurlijk wel teleurstellend. Ik ben 25 jaar, heb hier een goede periode gehad dit seizoen en een sterk WK gespeeld. Dan wil je gewoon spelen en niet als zoveelste keuze op de bank zitten. Iedereen die me kent, weet dat ik niet opgeef. Ik blijf vechten voor mijn plek, alleen de afgelopen periode was wel heel frustrerend en teleurstellend."