'PSV lijkt huurling terug te krijgen van Ajax-beul, wat voor interesse zorgt'

'PSV lijkt huurling terug te krijgen van Ajax-beul, wat voor interesse zorgt'

25-04-2023 11:38
18

De kans is erg groot dat Timo Baumgartl komende zomer even terugkeert bij PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad lijkt Union Berlin zijn koopoptie op de verdediger niet te lichten, terwijl Baumgartl ook geen toekomst heeft in Eindhoven. Verschillende clubs houden de situatie van de voormalig jeugdinternational in de gaten.

PSV heeft Baumgartl in de afgelopen twee jaar verhuurd aan Union, dat Ajax dit seizoen nog uitschakelde in de Europa League. In zijn thuisland is de stopper echter nog niet uitgegroeid tot een vaste waarde. Volgens het ED is de kans 'zeer klein' dat Union zijn optie tot koop van ruim drie miljoen euro zal lichten, al heeft de nummer drie van de Bundesliga nog geen definitieve keuze gemaakt.

Baumgartl lijkt daardoor terug te gaan keren in Eindhoven, maar zowel club als speler ziet geen toekomst voor de Duitser bij PSV. Desondanks houden genoeg clubs de 27-jarige verdediger nu in de gaten. Zijn oude club VfB Stuttgart informeerde al even naar de mogelijkheden voor een eventuele terugkeer, al is dat nog erg pril. Er zijn ook Italiaanse clubs in de markt voor Baumgartl, die zelf het liefst in Duitsland zou blijven.

PSV betaalde vier jaar geleden nog tien miljoen euro voor Baumgartl, die na een paar goede eerste weken snel wegzakte. Als de Eindhovenaren hem deze zomer voor zo'n twee miljoen euro verkopen, lijden ze boekhoudkundig geen verlies op hem. In Duitsland is Baumgartl ook door een zware tijd gegaan: hij kreeg te maken met teelbalkanker, maar is inmiddels weer schoon.