Advocaat duidelijk: 'Hij is beter dan jongens die nu op Oranje-middenveld spelen'

Advocaat duidelijk: 'Hij is beter dan jongens die nu op Oranje-middenveld spelen'

25-04-2023 11:59 Laatste update: 12:44
50

Dick Advocaat denkt dat Orkun Kökcü nu de beste middenvelder van Oranje had kunnen zijn. De Kleine Generaal vindt de captain van Feyenoord 'een hele dominante speler'.

In de jeugd kwam Kökcü nog uit voor het Nederlands elftal, maar later koos hij voor Turkije. Bij Veronica Offside krijgt Advocaat de vraag of de middenvelder nu mee had gekund bij het Nederlands elftal. "Ja, natuurlijk", antwoordt de oud-trainer van Feyenoord en de huidige coach van ADO Den Haag. "Hij is beter dan de jongens die nu op het middenveld spelen. Hij is een hele dominante speler. Hij doet heel weinig verkeerd."

"Hij was wel heel overtuigd over Turkije, hoor. Onderschat het Turkse voetbal ook niet", vervolgt Advocaat, in het seizoen 2016/17 voor de groep stond bij Fenerbahçe. "Dat is echt een geweldig voetballand met een geweldige voetbalcultuur. Als je daar speelt moet je echt van goede huizen komen om mee te kunnen komen."

Als presentator Wilfred Genee vraagt of Kökcü al van het niveau Manchester United is, komt Advocaat met een enigszins ludieke reactie. "Ik heb gisteren Manchester United (zondag tegen Brighton & Hove Albion, red.) zien spelen, daar had hij wel makkelijk mee kunnen komen."