Matchwinner NEC staat voor transfervrij vertrek: Ze gaan wat missen, denk ik

Matchwinner NEC staat voor transfervrij vertrek: "Ze gaan wat missen, denk ik"

26-04-2023 10:35 Laatste update: 11:46
18

NEC-speler Jordy Bruijn beschikt over een aflopend contract en weet nog niet wat de toekomst voor hem in petto heeft. De middenvelder houdt zijn focus op het huidige seizoen en wil naar eigen zeggen 'gewoon lekker voetballen', vertelt hij aan ESPN.

Bruijn doet lachend een boekje open over zijn toekomst. "Ze gaan wat missen, denk ik. Ik wil eerst het seizoen afmaken, de play-offs halen en die uiteindelijk winnen. Dan laat ik het rustig op me afkomen en zo heb ik dat met mijn zaakwaarnemer afgesproken. Eerst de focus op dit seizoen. Lekker voetballen", meent de NEC'er, die in het verleden bij sc Heerenveen en in de jeugd van Ajax voetbalde.

Bruijn kwam via technisch directeur Carlos Aalbers te weten dat zijn contract niet verlengd wordt na dit seizoen. "Carlos heeft gewoon een uitleg gegeven en daar moet ik me bij neerleggen. Ik heb een hele mooie tijd beleefd hier. Mooie dingen meegemaakt, zoals promotie, goed gevoetbald vorig seizoen en dit seizoen wat minder. Maar het gaat zoals het gaat. Dat is de voetballerij", vertelt de 26-jarige Bruijn.

Dinsdagmiddag was Bruijn nog beslissend voor NEC, dat een inhaalwedstrijd speelde tegen FC Groningen. De voormalig Heerenveen-speler besliste het duel met een keurig ingeschoten strafschop (0-1).