Oranje boven: Nederlandse enclave bij Toulouse staat op in Franse bekerfinale

29-04-2023 21:50 Laatste update: 21:52
43

Toulouse laat in de finale van de Coupe de France geen spaan heel van FC Nantes. De Nederlandse enclave heeft een groot aandeel in de ruime voorsprong, die al voor rust tot stand is gekomen.

Branco van den Boomen, Stijn Spierings, Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal: alle vier staan ze aan de aftrap tegen Nantes. Al na vijf minuten pakte Toulouse de leiding. Een corner van Van den Boomen bereikte het hoofd van ploeggenoot Logan Costa, die kon inkoppen. Vijf minuten later maakte Costa zijn tweede van de avond. Ditmaal was Spierings, die de bal van Van den Boomen kreeg, aangever.

Daarna was het woord aan Dallinga. Met twee doelpunten onderscheidt de spits zich in de Franse bekerfinale. Met 4-0 gaan Toulouse en Nantes naar de kleedkamer toe. Dallinga is de eerste speler sinds Zlatan Ibrahimovic die twee keer weet te scoren in de finale van de Coupe de France.