Spanning stijgt naar kookpunt: Bayern herovert weer koppositie op Dortmund

30-04-2023 17:40 Laatste update: 18:13
4

Bayern München heeft zondag met een zege op hekkensluiter Hertha BSC de koppositie heroverd in de Bundesliga. Met Noussair Mazraoui in de basis won Der Rekordmeister in eigen huis met 2-0, waardoor het weer over concurrent Borussia Dortmund heengaat.

Mazraoui stond voor het eerst sinds 8 november in de basis en was met zijn ploeggenoten heer en meester de eerste helft. Er werden via onder anderen Kingsley Coman en Serge Gnabry genoeg kansen gecreëerd, maar Hertha-doelman Oliver Christensen toonde zich keer op keer een sta-in-de-weg.

Ook in het tweede bedrijf was het wachten op de openingstreffer, waarna trainer Thomas Tuchel besloot in te grijpen. Hij bracht Ryan Gravenberch en Thomas Müller. Tien minuten later was het raak. Gnabry vond op aangeven van Joshua Kimmich het net met een duikkopbal: 1-0.

Het duel werd uiteindelijk beslist door Coman. De Franse vleugelaanvaller schoot simpel binnen na wederom een assist van Kimmich. Door de overwinning heeft Bayern nu één punt meer dan Dortmund, dat afgelopen vrijdag gelijkspeelde op bezoek bij VfL Bochum. De spannende Duitse seizoensontknoping kent voor beide ploegen nog vier wedstrijden.