Feyenoord lijkt klaar voor kampioenschap: 'Gevoel wel heel anders dan in 2017'

Feyenoord lijkt klaar voor kampioenschap: 'Gevoel wel heel anders dan in 2017'

03-05-2023 09:59 Laatste update: 10:02
83

Volgens Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, is het gevoel rond de titel heel anders in Rotterdam dan in 2017. De journalist denkt dat de hunkering naar een titel na zo’n lange tijd nu omgeslagen is in een vorm van gewenning.

Aankomende zondag kan het kampioenschap van Feyenoord al een feit worden, maar daar wordt nu dus echt wel anders tegenaan gekeken. "Toen was er het lange wachten en de hunkering. Maar er waren ook heel veel jonge mensen die nog geen titel hadden meegemaakt. De hele stad was ermee bezig. Nu zijn ze het sterkste elftal van Nederland, ze voetballen het beste en zijn fysiek het beste. Er is weinig spanning."

Gouka kan ook best begrijpen dat de spelers nog heel voorzichtig praten over de titel. Willem van Hanegem uitte eerder nog kritiek op die manier van spreken. "Ik snap aan de ene kant ook wel dat het gevaarlijk is om over dingen te gaan praten die je nog niet binnen hebt. Napoli wint ook niet van Salernitana thuis terwijl ze daar twee maanden geleden daar met 6-0 overheen zouden zijn gewalst. Er kan wel iets veranderen in zo'n team."