Sampdoria op punt van degraderen, ook spelers keren zich tegen clubleiding

Sampdoria op punt van degraderen, ook spelers keren zich tegen clubleiding

4 mei - 10:22 Laatste update: 10:27
10

De problemen stapelen zich in rap tempo op bij degradatiekandidaat Sampdoria en nu hebben ook de spelers van zich laten horen. Onder meer Sam Lammers en Bram Nuytinck staken de supporters een hart onder de riem door zich tegen de clubleiding te keren.

Sampdoria verkeert de laatste maanden in zwaar weer. In februari werd al een varkenskop aangetroffen op het hoofdkantoor. De spelers besloten woensdag samen met de technische staf en de fans voor de wedstrijd tegen Torino een actie in te zetten tegen de directie. Sampdoria is tien punten verwijderd van lijfsbehoud en spelers krijgen al enige tijd geen salaris meer.

Trainer Dejan Stankovic was na het duel, dat met 0-2 werd verloren, duidelijk over de actie. "Ik was ontroerd omdat het een manier was om vreedzaam een signaal af te geven. Ik denk niet dat we iets verkeerd hebben gedaan. Ik wil niet oordelen, en ik wil niet dat iemand oordeelt. We vormden één blok."

De problemen van Sampdoria gaan verder dan een mogelijke degradatie. De club dreigt de elitelicensie te verliezen en kan daardoor afdalen naar de Serie D. Het lijkt erop dat de club in handen gaat vallen met Amerikaanse investeerders en dat ziet de achterban niet zitten.