Lovende woorden voor Haaland van oude bekende: 'Hij zou iets speciaals worden'

Lovende woorden voor Haaland van oude bekende: 'Hij zou iets speciaals worden'

04-05-2023 14:48
7

Alf Ingve Berntsen, die Erling Haaland in diens jeugd zeven jaar heeft getraind, is verbaasd over het aanpassingsvermogen van de doelpuntenmachine. De Noorse trainer herkent veel van de Manchester City-aanvaller in de jonge Haaland.

Berntsen, die Haaland bij Bryne FK tussen diens achtste en vijftiende onder zijn hoede had, zag dat de spits woensdag een record brak door voor zijn 35ste Premier League-treffer aan te tekenen. "De goals die hij maakt, zijn vrij gelijkwaardig aan hoe hij scoorde in de jeugd. Veel van zijn doelpunten gaan precies zoals toen hij nog dertien was", zegt Berntsen in een speciaal interview met de clubkanalen van City. 

"Je kon wel zien dat hij iets speciaals zou worden, zelfs al in die fase. Hij was te goed om met kinderen van zijn leeftijd te voetballen, toen hij in een hogere leeftijdscategorie kwam te spelen zag je dat hij weer wat te mager was. Maar anders had hij geen uitdagingen om zichzelf te verbeteren."

Toch stelt Berntsen dat er niet veel veranderd is. "Hij lachte altijd al veel, maakte veel doelpunten en trainde hard. Eigenlijk is hij nu hetzelfde zoals hij een groot deel van zijn leven is geweest. Nu doet hij het alleen op een hoger niveau. 99,9 procent van de spelers die naar een hoger niveau gaan, kunnen niet doen wat Erling nu aan het doen is. Het is ongelooflijk."