'Ontzettend pijnlijk voor Cillessen, dit is niet het moment om hem op te rapen'

'Ontzettend pijnlijk voor Cillessen, dit is niet het moment om hem op te rapen'

07-05-2023 07:47
44

De kansen van NEC om de play-offs om Europees voetbal te halen kregen zaterdag een dreun door een hopeloze blunder van Jasper Cillessen. Trainer Rogier Meijer kon het niet geloven toen sc Heerenveen in de slotfase op 2-3 kwam.

"Een mokerslag. Een enorme klap. Zo verliezen is wel heel, heel zuur", reageert Meijer tegenover De Telegraaf. "Cillessen schatte die bal helemaal verkeerd in", gaat hij verder bij de Gelderlander. "Dat is niet goed. Dit is ontzettend pijnlijk voor hem. Het is nu niet het moment om hem op te rapen. Dit zal de komende dagen nog wel bij hem nadreunen, dus daar moeten we wel wat mee doen. Maar ik overweeg totaal niet om hem uit het elftal te halen."

Oussama Tannane springt op de bres voor Cillessen, die zich volledig verkeek op een schot van Antoine Colassin. "Dit is niet fijn. Het is sneu", vertelt de spelmaker bij ESPN. "Maar we moeten ook eerlijk zijn, die jongen heeft ons vaak gered en geholpen. Ook vandaag (zaterdag, red.). Het is een fantastische keeper. Je speelt niet zomaar bij Barcelona of Valencia."

Tannane benadrukt dat de NEC-selectie nu achter de 65-voudig Oranje-international moet staan. "Het is een fantastische jongen. Ik hoorde ook dat er af en toe werd geroepen om Branderhorst, maar dat moeten de supporters niet doen. Cillessen is een fantastische speler en zoals het ernaar uitziet is hij er volgend seizoen ook. Ik denk dus niet dat we hem moeten afschrijven."

Voor NEC komt de nederlaag wel hard aan in de strijd om een plekje in de play-offs om Europees voetbal. "Op dit moment voelt de achtste plaats ver weg", aldus Meijer. "Het geloof daarin is niet opeens verdwenen, maar we zijn nu afhankelijk van andere clubs."