Volendam - IJsselmeervogels escaleert volledig: 'Dit moet consequenties hebben'

Volendam - IJsselmeervogels escaleert volledig: 'Dit moet consequenties hebben'

08-05-2023 11:13 Laatste update: 11:59
57

Het duel tussen Jong FC Volendam en VV IJsselmeervogels werd zaterdag als eerste amateurduel van het seizoen vroegtijdig gestaakt, nadat er bekers op het veld werden gegooid. Vervolgens zochten supporters van de twee clubs de confrontatie met elkaar op en werd er rake klappen uitgedeeld.

Het duel werd in de blessuretijd gestaakt, waarna het op de tribune escaleerde. Jong Volendam kwam van een achterstand terug tot 3-3, maar miste een strafschop in de slotminuut. Na de strafschop werd voor de tweede keer een beker op het veld gegooid. Vervolgens werd het onrustig op de tribunes.

Wat precies tot de escalatie heeft geleid, is onduidelijk. Getuigen uit het kamp van de IJsselmeervogels stellen dat een familielid van een speler van Volendam een beker op het veld gooide en vervolgens zelf met bier werd bekogeld, waardoor het uit de hand liep. Aan de kant van Volendam wordt beweerd dat spelers racistisch werden bejegend.

"Dat hoor je niet aan de overkant, maar ik heb dat later van mijn spelers begrepen", stelt Jong FC Volendam-trainer Kiki Musampa na afloop. "Dat is ook de reden waarom mijn spelers zich ermee zijn gaan bemoeien. Hun familieleden werden niet alleen beledigd, maar ook fysiek aangevallen en voelden zich bedreigd."

Gerrit Kok, secretaris van de IJsselmeervogels, betreurt het incident. "Dit moet consequenties hebben. We wachten ook in spanning de rapportage van de bondsofficials af. Maar dat die voor ons geen florissant beeld zal opleveren, daar ga ik wel van uit. Dit is ronduit treurig. Emoties, ja, die horen erbij. Maar houd ze in bedwang."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!