Alves blijft in gevangenis: rechter wijst opnieuw verzoek tot vrijlating af

Alves blijft in gevangenis: rechter wijst opnieuw verzoek tot vrijlating af

11-05-2023 15:40 Laatste update: 15:42
26

Dani Alves heeft ook zijn tweede verzoek om op borgtocht vrij te komen afekeurd zien worden door de Spaanse rechtbank. De Braziliaanse rechtsback verblijft al ruim drie maanden in de gevangenis, nadat hij begin dit jaar beschuldigd werd van verkrachting. 

Alves blijft vooralsnog in voorhechtenis. Dat besliste de Spaanse rechter eerder deze week. De oud-speler van onder FC Barcelona en Juventus diende een nieuw verzoek in om vrij te komen op borg. Volgens hem was er 'wederzijdse toestemming' van de 23-jarige vrouw die hem beschuldigde van de verkrachting. 

De rechter zag echter niet genoeg bewijs en wees het verzoek af. Daarnaast is volgens de rechtbank het vluchtrisico van Alves te groot, vanwege zijn grote geldkapitaal. Als Alves vrij zou komen en naar zijn thuisland Brazilië zou reizen, kan Spanje hem niet terughalen. Er bestaat immers geen uitwisselingsverdrag tussen de landen.

Het is nog maar de vraag of Alves, die een celstraf van twaalf jaar riskeert in Spanje, ooit nog actief zal zijn voetballer. Bij zijn veroordeling in januari twijfelde zijn toenmalige werkgever Pumas in ieder geval geen moment om zijn contract te ontbinden.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!