AZ krijgt rekening gepresenteerd voor rellen: fans niet welkom in Nijmegen

AZ krijgt rekening gepresenteerd voor rellen: fans niet welkom in Nijmegen

20-05-2023 14:43
205

Supporters van AZ zijn zondag niet welkom bij de Eredivisie-wedstrijd tegen NEC. Dat heeft burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen besloten vanwege de rellen in het AFAS Stadion na afloop van het Conference League-duel met West Ham United.

Na de uitschakeling in de halve finale bestormden Alkmaarse hooligans de hoofdtribune, waar zich onder meer familieleden van de West Ham-spelers bevonden. Ze zochten de confrontatie, waardoor de ME moest ingrijpen. Heel Europa sprak schande van de actie van de AZ-fans. Ook NEC en Nijmegen schrokken van de rellen en vrezen voor herhaling. Het toelaten van de Alkmaarse aanhang in De Goffert wordt daarom als een te groot risico gezien.

"NEC staat voor thuis- én uitsupporters", reageert algemeen directeur Wilco van Schaik van de Gelderse club. "We hebben de afgelopen jaren, maar ook nog recentelijk, kunnen zien welke (positieve) invloed supporters op onze sport hebben. Daarom betreuren we de beslissing om morgen geen AZ-supporters toe te laten, maar hebben we na overleg met de lokale driehoek ook begrip voor het besluit. Het doet pijn dat de goedwillende supporters moeten lijden onder enkele kwaadwillende."

AZ legt zich neer bij het Nijmeegse besluit. 'AZ vindt het buitengewoon vervelend dat de grote groep goedwillende supporters de dupe worden van het idiote gedrag van sommige bezoekers. We betreuren de beslissing, maar we respecteren en accepteren dit besluit.'