'Burak Yilmaz en Fortuna Sittard verbreken samenwerking na één seizoen'

'Burak Yilmaz en Fortuna Sittard verbreken samenwerking na één seizoen'

21-05-2023 13:04
84

Burak Yilmaz keert niet meer terug bij Fortuna Sittard. De Turkse spits zal volgend jaar niet meer voor de Limburgers actief zijn, meldt ESPN-verslaggever Hans Kraay junior zondagmiddag.

"Burak Yilmaz is weg. Ik kan met honderd procent zekerheid zeggen dat hij volgend jaar niet meer bij Fortuna Sittard is. In welke vorm dan ook", vertelt Kraay bij De Eretribune. De 37-jarige spits hield de gemoederen de laatste weken al bezig. Na de wedstrijd tegen Ajax begin april plaatste hij een vermeend afscheidsbericht op Instagram. Dat werd tegengesproken in Sittard, maar Yilmaz speelde geen minuut meer.

Wedden

Meer odds

De laatste weken verschilde de argumentatie achter zijn afwezigheid. Hij zou geblesseerd zijn, terwijl uit andere hoeken binnen Fortuna over een 'technisch besluit' werd gesproken. De 77-voudig Turks international ontbreekt zondag ook in het Eredivisie-duel met Excelsior. Zaterdag dook hij nog op bij zijn oude club Lille OSC.

Yilmaz werd een jaar geleden met hoge verwachtingen binnengehaald, na zijn transfervrije vertrek bij de Fransen. De sterke spits zou nog enkele jaren als speler actief zijn om daarna toe te treden tot de technische staf. Zover komt het dus niet. Yilmaz kwam uiteindelijk tot 26 optredens in de Eredivisie, waarvan 24 als basisspeler. Daarin scoorde hij negen keer en gaf hij vier assists.