Vitesse-aanvoerder kan over Cocu heen: 'Grote kans dat hij dan niet speelt'

Vitesse-aanvoerder kan over Cocu heen: 'Grote kans dat hij dan niet speelt'

21-05-2023 15:50
3

Trainer Phillip Cocu speelde 154 wedstrijden voor Vitesse en ziet dat aanvoerder Matus Bero over dat getal heen kan. De 52-jarige oefenmeester grapt dat hij zijn plek op de ranglijst in eigen hand heeft. 

Cocu spreekt in aanloop naar het duel met FC Groningen met ESPN over het aanstaande record van Bero, die nu eveneens op 154 wedstrijden staat. "Hij speelt al vijf jaar bij Vitesse, het is een fantastische prestatie. Het zou mooi zijn als hij het kan bekronen met een goed resultaat en een goal." In het duel met Feyenoord kan de aanvoerder van Vitesse over de trainer heen. "De kans is wel groot dat hij volgende week niet speelt", grapt Cocu.

Wedden

Meer odds

Vitesse beleeft een tussenseizoen en is op de twaalfde plek te vinden in de Eredivisie. De Arnhemmers zijn bijna veilig, maar hebben een hectisch jaar achter de rug. "Je bent pas veilig als je echt veilig bent. Je moet niet van tevoren de voet van het gas afhalen. We moeten zorgen dat we zelf doen wat we moeten doen en niet meer moeten afwachten op de rest", besluit Cocu. De voorsprong op nummer zestien FC Emmen bedraagt vijf punten met nog twee wedstrijden te gaan.