Slots opvolger? Mijn eerste keuze zou altijd Peter Bosz zijn

"Slots opvolger? Mijn eerste keuze zou altijd Peter Bosz zijn"

22-05-2023 18:21
131

Nu de interesse van Tottenham Hotspur in Arne Slot steeds concretere vormen aanneemt, begint ook het speculeren over een opvolger. Oud-Feyenoorders Ali Boussaboun en Harry van der Laan schuiven hun favoriet naar voren.

Voor Van der Laan is er weinig twijfel. "Slots opvolger? Mijn eerste keuze zou altijd zijn: Peter Bosz. Die ligt niet zo goed bij sommige mensen binnen de club, maar dat begrijp ik niet zo goed. Hij heeft dezelfde positieve spelopvatting waar ze al aan gewend zijn", zegt de voormalig spits bij RTV Rijnmond. Bosz was tussen 2006 en 2009 weinig succesvol als technisch manager in De Kuip. Bovendien heeft hij als trainer een verleden bij aartsrivaal Ajax.

Boussaboun doet een andere suggestie. "Mijn keuze zal meerdere mensen misschien verbazen: Dick Schreuder. Als je puur kijkt naar de manier van voetballen. Dominant, aanvallend, hij is iemand met potentie die nog kan groeien, dus waarom niet? Hij heeft fantastisch voetbal laten zien met PEC." De 51-jarige coach dwong met de Blauwvingers promotie naar de Eredivisie af. Hij ligt nog wel tot medio 2025 vast.

Feyenoord verwacht woensdag duidelijkheid van Slot, die de topkandidaat is bij Spurs. Die dag meldt zaakwaarnemer Rafaela Pimenta zich in De Kuip voor een gesprek met algemeen directeur Dennis te Kloese.