'De spelers vinden het zelf ook: we missen klootzakken, hebben daar behoefte aan'

'De spelers vinden het zelf ook: we missen klootzakken, hebben daar behoefte aan'

23-05-2023 11:14
98

Kees van Wonderen is van mening dat het bij SC Heerenveen ontbreekt aan 'klootzakken'. Hij hoopt aankomende transferperiode een echte leider binnen het veld te mogen verwelkomen bij de Friese club.

"We missen klootzakken. De spelers vinden dat zelf ook, hoor. We hebben behoefte aan een jongen die het regelt op het veld. Die zegt: tot hier en niet verder", zegt Van Wonderen tegen de Leeuwarder Courant. "We willen daar in de transferperiode op handelen, zodat we straks andere spelers meer in hun kracht kunt zetten. Er gaat deze zomer wel het een en ander gebeuren binnen onze selectie. We hebben gehuurde spelers en voetballers met aflopende contracten. Enkele jongens die nu niet veel spelen willen bovendien een nieuw avontuur aangaan."

De trainer werd bij zijn aanstelling naar eigen zeggen gevraagd om Heerenveen te helpen bij het zetten van de volgende stap. "Profvoetbal vraagt vandaag de dag nu eenmaal een hoge intensiteit. Sommige jongens eten deze info uit je hand. Maar er zijn ook spelers die zeggen: tot hier en niet verder. Ik wil een elftal, of een hele club, een bepaalde kant opduwen. Ze te overtuigen en te bevragen. Dat is een strijd. Soms lukt dat vrij snel. Soms duurt dat langer. En soms lukt het ook helemaal niet."

Heerenveen vecht in de laatste Eredivisie-speelronde voor een plek bij de eerste acht. Om deel te nemen aan de play-offs voor Europees voetbal moet er thuis gewonnen worden van Go Ahead Eagles.